Glem badevekta om du skal bli glad i å være i bevegelse!

13_enolett1

I våre dager kan vi omtrent ikke lese et blad eller avis der de ikke skal fortelle oss hvordan vi skal bli slankere, sprekere eller sterkere. Helt utrolig hvilke oppskrifter vi kan få.  Det er for så vidt ikke noe galt i det, men jeg tror at det er litt feil motivasjon om du har tenkt å holde på litt lengere enn noen uker eller måneder med treninga/aktiviteten du har begynt med.

Badevekta forteller lite om helsegevinsten vi kan få ved å være fysisk aktiv, den forteller bare om vekta di. Det som er aller viktigst om du skal endre livsstil er at du liker det du starter med av fysisk aktivite. Det er ofte ikke nok  å trene  den anbefalte 30 minutteren  om man skal gå ned i vekt, men man bør også tenke på energitilførselen.

Dersom du holder deg til 30 minuttern fysisk aktivitet daglig vil høyst sannsynlig ikke kiloene rase av deg, men helsegevinsten skal jeg love deg er stor – iallefall om du liker den aktiviteten du har startet med. Og du vil høyst sannsynlig bli slankere og slankere dersom dette blir en livsstil.

Dersom du velger å trene styrke, da kan badevekten gi deg mer forvirrende informasjon, fordi du kan ofte gå opp i vekt ved å bygge muskler ved styrketrening, samtidig som du ”brenner” fett. Husk muskler veier mer enn fett, så badevekta er ikke noe godt hjelpemiddel for å finne den rette kroppsfasongen. Kanskje du skal bruke en bukse en bluse eller noen andre klær som en motivasjonsfaktor for ditt nye aktive liv!

Lykke til!!