5 måneder etter fødselen i full trening mot OL!!

Forberedelser til OL sesongen og jeg drog med familien til to ukers treningssamling på Grand Canaria
Deilig og komme ned til litt sol og varme fra den triste vinteren i Stavanger. Hvor all trening foregikk utendørs i mye regn og vind, ja typisk vestlandsver. Det meste av treninga jeg gjorde denne uka gikk på mengdetrening.

Hadde ikke en eneste dag med ren intervalltrening. Her skulle det legges et godt grunnlag til senere på året da jeg hadde planlagt å løpe fort. Jeg løp Housten maraton på 2.27 t 15/1, bare 5 måneder etter at Gaute ble født. Og den starten på et OL år var jeg meget godt fornøyd med. Jeg hadde med andre ord greid å komme tilbake til den internasjonale toppen for lange løp bare etter 6 måneder.

Etter Housten maraton tok jeg et par uker med lite og rolig trening før jeg startet opp mengdetreningen frem mot årets mål OL maraton i Los Angeles nede på Grand Canaria. Derfor var det ekstra godt å få litt varme og sol midt på vinteren med de store treningsmengdene jeg skulle ha. Her kan dere se hvordan min trening var første uke i syden det året.

Det skal også legges til at i slutten av Mars var jeg med på VM i terrengløp i New York og der ble jeg blant de 4 beste. Ikke verst når en tenker på at man satset mest på maraton.

Mandag 30/1 Morgen: 20 km løping ca.1.30 t

Kveld: Lett løping 5 km + 6 SL (stigningsløp) + 20 min lett styrketrening + Autogentrening   20 min

Tirsdag 31/1 Morgen: Autogentrening 20 min + 18 km lett løping ca. 1.10 t

avsluttet  4 stigningsløp

Onsdag 1/2 Morgen: Lett løpetur 14 km ca. 1.00 t + 20 min autogen trening

Kveld: Løpetur 16 km ca. 1.00 t

Torsdag 2/2 Morgen: Rask løpetur 14 km, ca 0.50 t + 20 min autogen trening

Kveld: Langtur 26 km ca. 1.45 t

Fredag 3/2 Morgen: Lett tur på 14 km ca. 055 t + 4 SL + 20 min autogen trening

Kveld: : Langtur 25 km ca. 1.45 t

Lørdag 4/2 Morgen: Morgentur 14 km ca. 0.55 t + 6 SL + 20 min autogen trening

Kveld: Langtur 23 km 1.45 t

Søndag 5/2 Morgen: Ingen morgentur for sliten og trøtt etter en natt med lite soving og mye barnegråt. Gaute slo seg virkelig vrang i natt.

Ettermiddag: Lang rolig tur 26 km 1.40 t

   

 
Som dere kan se er det ikke mye mikk makk og dill, men solid vintertrening som gir base for senere hard kjøring. Denne treningen på vinteren førte bl.a. til at jeg satte Norsk og Europa rekord i mataton i April under London maraton. Så folkens som ønsker å få til langdistanse. Gjør ting enkelt. Trenger du råd og veiledning så ta gjerne kontakt for et sammarbeid.