VM trugeløping 2015, Canada

 Kristian_Vaa_menn_senior_DSC_0165

Resultatene er ute! Kristian Vaa ble nummer 11 av 24 i klassen 20-29 år. Av alle deltagende, uansett klasse, ble han nummer 25 av 114 fullførende.
Det er en meget bra prestasjon.

Kristian forteller selv dette om løpet: Løpet startet inne på plassen der verdens største vinterkarneval holder sted. Det var mye folk som stod å fulgte med og bra stemning. Jeg åpnet, som vanlig, knallhardt, mye fordi løypa etter ca. 200 meter gikk inn i et ganske langt parti hvor det var vanskelig å passere andre. Jeg gikk inn i dette partiet som nummer 4(!), noe som jeg selvsagt visste var en helt urealistisk sluttplassering, men et meget bra utgangspunkt å kjempe fra. Etter ca. 1 km. begynte jeg å kjenne på en deilig syrecoctail som spredde seg rundt i kroppen med utgangspunkt i lårene og måtte roe litt ned. Omtrent samtidig begynte det å komme folk forbi. Først ganske mange, men etterhvert færre. Jeg ga blanke i å telle. Det hadde jeg ingen nytte av. Resten av første runde ble brukt til å forsøke å finne en hastighet som gikk an å holde, for å få ei så bra slutt-tid som mulig. Dette var vanskelig nok i årets VM-løype, som ikke ga mange meterne(kanskje 50 til sammen) med hvile. Andre runde forløp ganske ordinært helt til jeg var nesten framme ved runding. Der hadde de lagt inn en voldsom bakke, nesten som et drop. Selvsagt trådde jeg feil der og gikk på snørra. Det var litt flaut, men jeg tok faktisk inn noen meter på han foran, kom meg rask opp og sprang videre uten å ha pådratt meg noen skader. Tredje runde ble jeg tatt igjen av en kar som jeg antok kom til å forsvinne i horisonten, med den farten han hadde. Ut på siste runde (vi sprang 4×2.5km. forresten) tok jeg imidlertid inn på han og kunne sprunget forbi. Jeg hadde dog litt tankekraft igjen og la meg bak vel vitende om at vi ikke hadde noen truende rett bak oss. Når spurten kom la jeg til det jeg kunne og tok han på “inner’n”. Skjeldent har det vært så godt å komme i mål; for dette var tungt!! I målområdet sto Anna og tok imot meg, hun fortjener en stor takk for all support før, underveis og etter løpet. Uten henne hadde dette blitt helt annerledes!

En uforglemmelig opplevelse!

Kanskje Norge kan stille med flere løpere allerede til neste år. Det hadde vært gøy for alle trugeinteresserte.