Slik løser jeg trening i sterk kulde! Kan dette være noen gode tips for deg?

 

cold-burn-on-your-face

Vinteren har virkelig ”satt” seg nå, og mange kvier seg for å trene ute. Når jeg har vært ute og løpt de to siste ukene har jeg lurt på hvor alle løperne er? Trener de fleste inne på tredemøller eller på andre apparater når det er kaldt?

Selv er jeg så gammel, at da jeg var i verdenstoppen i maraton fantes det ikke treningssenter, så jeg måtte løse treningsdagene mine utendørs. En av hovedreglene jeg hadde var at jeg slakket av på tempoet når det var ekstra kaldt (under -10 grader). Det resulterte i at det ble flere langturer og intervalltreningene ble kuttet ut. Men  da jeg flyttet til Oslo  løp jeg også endel kvalitetsøkter på min egen tredemølle da vinteren var som hardest. Dette pga. at jeg hadde konkurrenter som levde under andre himmelstrøk, og skulle jeg greie å konkurrere med de i mars/april måtte jeg finne gode løsninger på å få trent den kvaliteten som trengtes for å løpe raskest på maraton i verden.

Langturene mine ble også litt kortere enn jeg hadde tenkt pga. kulden, men en del 1.15 – 1.45 timers turer hadde jeg.

Da det var kaldt og jeg skulle ut på langtur var jeg nøye med hvordan jeg kledde meg, flere lag med klær. Jeg var spesielt nøye med å beskytte akillessene med en ekstra sokk.

Dessuten hadde jeg ofte noe foran munnen, så den lufta jeg pustet inn ble litt oppvarmet. Jeg gikk mye på ski på vinteren, pga. flott treningsutbytte og ikke minst flott naturopplevelse.

De samme reglene for harde/eller lange økter hadde jeg også når jeg valgte skiene i stedet for joggeskoene. Langrennsskiene er et meget godt treningsverktøy for oss løpere, så liker du å gå på ski bruk skiene flittig nå på vinteren selv om du har tenkt og løpe fort både på 10 km og maraton!

Trenger du treningsråd fra en med mer enn 40 års erfaring ,så ta kontakt da vel. Jeg skal love deg at du skal få ny motivasjon og inspirasjon