Solbær hva er det godt for?

 

images

Solbær et fantastisk bær som inneholder mange gode vitaminer og antioksydanter. Du kan spise de som de er, fryse de, lage saft eller syltetøy. Det er en fantastisk god smak og meget sunn.

Hva kan du bruke solbær til?

  1. Iste, smoothies og saft
  2. Grønne salater og tilbehør til kjøtt
  3. Syltetøy, kompotter

Solbær inneholder 3 x så mye som:

  1. C- vitamin som i Kiwi
  2. Kostfiber som spinat
  3. E-vitamin som toma

Hva er solbær godt for?

Senker blodtrykket: Norske forskere har funnet ut at solbær senker blodtrykket og forebygger dermed hjerte – karsykdommer. Den gode effekten kan skyldes det høye innholdet av antocyaniner. Solbær inneholder også like mye antioksidanter som ville blåbær. Så folkens disse bærene er lure å spise!

Gjør deg glad. Det viser en studie som er gjort i New Zealand. Der fant de ut at solbær skjerper oppmerksomheten og får deg i bedre humør. De fant ut at disse bærene regulerer velværestoffene serotonin og dopamin i hjernen. Så folkens enda en grunn til å spise solbær!!

Gjør trening til en lek. Blodsirkulasjonen øker, og mengden hemoglobin synker mindre på trening dersom man spiser solbær. Her er enda en grunn til at vi bør spise mer solbær!!

Har du solbærbusker i hagen og ikke har vært flink nok til å spise de, eller ikke har fått spist opp bærene når de er modne og blir plukket fra buskene da kan du fryse de ned og ta de opp litt etter hvert når høsten kommer.

Kilde: I Form