Hva har mobilen gjort med oss?

Foto: http://www.digitaltrends.com/mobile/iphone-7s-news/

Det er ikke mange år siden det var helt uvanlig og ha en mobiltelefon, nå er det snart det motsatte. Det er viktig for de fleste å være tilgjengelig til enhver tid. Ja er det det? Er det ikke viktig og ha noen pusterom hvor du ikke må svare på en melding el.l. Har du ikke en mobil er du helt utafor.  Dette vet jeg litt om, da min mann aldri har hatt en mobil og han blir sett på som en orginal og særing. Men kanskje det etter hvert blir status og ikke alltid være tilgjengelig. Norge er en av de landene i verden som har flest mobil telefoner i forhold til innbyggere.

Vi skal ha de minste, nyeste og selvfølgelig de dyreste. Hva synes folk egentlig om mobiltelefonen? Trenger vi virkelig den for å komme i kontakt med andre mennesker? Snart kjenner vi vennene våre bare gjennom mobiltelefonen og Facebook!

Den sosiale biten ved mobiltelefonene er kanskje det viktigste for de fleste. Du når lett fram til den du trenger, og du skaffer deg lett nye venner. Ja er det virkelige venner eller? Er det noen du er redd for å ringe til, eller ikke tør snakke med, er løsningen enkel: Du kan sende en melding. Når han/hun sender en melding tilbake har du ikke 2 sek. til å finne ut hva du skal si, noe du ville hatt hvis du hadde ringt personen.

Du har derimot ca. 5 min. på å finne  det beste svaret! Noe av det nye på markedet er at du kan bruke mobiltelefonen som betalingsmiddel til det aller meste.

Så det tar vel ikke mange år før alt vi skal gjøre gjøres via mobil telefonen. Det er en tankevekker synes jeg. Folk flest har vel hørt om loven som sier det er forbudt å snakke i mobiltelefon mens du kjører bil, med mindre du har mikrofon og øretelefon koplet til mobiltelefonen. Det ser det ikke ut så mange som har, og følgene av dette kan være flere trafikk ulykker. Dette er ikke den eneste farlige delen ved bruk av mobiltelefon: Strålene som går fra mobiltelefonen, inn i øret og videre inn i hjernen kan gi svekket hørsel, og evt. hjerneblødning ved overdreven bruk.

Telefonterror og mobbing via telefonen kjenner vi alle til, og her er det mange som blir plaget både barn, ungdom og voksne. Når du er i et sosialt samvær, på en fest er det veldig rart at mange snakker i mobilen med andre venner som ikke er på festen/selskapet, når de bare trenger å åpne munnen og snakke til alle de personene som er til stede i rommet.

Du kan nesten oppleve en fest via mobiltelefonen! Dette kan være veldig forstyrrende! Nesten like forstyrrende som når en mobiltelefon begynner å ringe når du er på et møte, i kirka, eller andre steder det er normal folkeskikk å holde munn!

For å summere opp dette vil jeg si at debatten om bruk, og misbruk av mobiltelefon vil fortsette i lange tider. Det kommer til å bli en av de endeløse debattene som jeg er redd vi aldri får noen ordning på. Bruken av mobiltelefon kommer an på personen som eier telefonen. Hva vi gjør med dette er opp til oss selv. Ja er det egentlig det?