Sightsing – til fots i egen by

 FullSizeRender

Vi har stort sett sommerferien vår i Telemark , men av og til er vi innom Oslo for å jobbe litt og fikse litt i hagen. Dette var også grunnen til at vi var i Oslo i 2-3 dager i slutten av Juli i år.

Da gjorde vi et par utflukter til fots, en jeg varmt vil anbefale og en som var ganske krevende og ikke så enkel. Jeg vil først skrive om vår fotvandring fra Lilleaker til Sørenga. Dette ble en meget vellykket tur.

Vi kjørte bilen fra Bogstad der vi bor til Lilleaker skole og parkerte. Dermed tok vi beina fatt og gikk nedover mot sjøen forbi CC-vest og ned til utløpet av Lysakerelva.

IMG_4662

IMG_4663

Der, ved Sollerud stranda starter en flott kyststat forbi Hydro og Vækerø. Vi går langs strandkanten, en fantastisk flott strekning.

IMG_4664

IMG_4666

Når vi passerer Maxbo kommer vi ut på den oppjusterte sykkel/gangstien som går langs Bestumkilen til Bygdøylokket. Nå er denne sykkel og gangstien blitt adskilt, slik at vi som går ikke behøver å være redd for å bli kjørt ned av ivrige sykkel mosjonister.

IMG_4668

IMG_4670

Når vi kommer på andre siden av Bygdøylokket er vi i starten på den flotte Havnepromonaden.

IMG_4671

FullSizeRenderHer er det lett og fint og gå og nok og se på tiltros for at vi går langs en av landets mest trafikkerte bil veier. Men det tenkte ikke vi på der vi gikk og så på alle båtene som lå langs Frognerkilen.

IMG_4678

Etter at vi passerte Colorline var det ikke langt til den nye flotte avstikkeren mot Tjuvholmen. Da fikk vi litt mer inntrykk av bylivet enn vi hadde hatt på turen til nå. Her var det masse liv på restaurantene og ellers også. Virkelig gøy å vandre gjennom denne flotte ganske nye delen av byen.

Videre gikk ferden gjennom Akerbrygge der livet var like yrende. Masse turister både fra inn og utland.

IMG_4684

Videre gikk ferden over rådhusplassen og utover langs Akershuskaia, der det lå et kjempe Cruise skip. Ferden vår gikk så videre langs Havnepromonaden (som er godt merket) forbi Vippetangen og videre mot Operaen.

IMG_4686

IMG_4688

Området før vi kom til Operane er blitt veldig flott, så der tok vi oss en liten stopp på en av de mange benkene som er satt opp der. Ferden vår gikk så videre forbi opraen om Sukkerbiten til Sørenga. Her på Sørenga er det også bygget opp en masse flotte leiligheter, også der var det mange restauranter. Moro å se hvordan byen vår har utviklet seg. Ferden vår gikk så videre mot Grønland der vi skulle finne oss en buss/trikk som skulle føre oss tilbake til bilen vår. Dette var en fin vandring i egen by, og jeg vil virkelig anbefale turen. Den er ikke spesielt krevende, men selvfølgelig ble den ganske lang ca. 14 km (Garmin bildet som jeg har lagt med viser 24 km, men der er også bussturen med)

God tur!!