Hurtig langtur som passer til løpere som ønsker og løpe på ca. 50 min på 10 km når våre og sommeren kommer.

Denne uka bestemte jeg meg for å løpe en hurtig langtur på mølla. Det fine med slik trening er at du ligger litt under terskelen og jobber over tid. Det er flott vintertrening for løpere som vil bli utholdende og sterk til å løpe når våren kommer. Denne form for trening drev jeg mye med da jeg var aktiv og løp 10 km på 30 min. Men øktene jeg gjorde den gang modifiserer jeg ned til lignende økter som passer for oss 40 min løpere. Jeg har fått mange forespørsler om hvordan 50 min løpere på 10 km, kan gjøre denne mølle økta. Og derfor legger jeg også ut dette forslaget til alle dere. Her er det bare å bruke gjennomsnittsfarten vi skal ha på løpet til våren og legge til noen sek. pr. km. Det er fremdeles vinter og en stund til løpet skal løpes. Husk progresjon er en av de viktigste ting å tenke på i treningsarbeidet du gjør. Den økta jeg løp i dag vil jeg anbefale til alle som trener på å bli bedre på 5 – 10 – ½ maraton – maraton. Husk vi er bare kommet så vidt inn i det nye året og det er lenge til for eksempel Sentrumsløpet. Husk treningsarbeidet ditt skal ha progresjon både når det gjelder hastighet og lengde på treningene. Det er det dessverre altfor mange som glemmer. Jeg har sagt det før , men gjentar det til kjedsommelighet: Det er ikke jo hardere jo bedre når det gjelder trening! Bruk både beina og hodet. Lytt til din egen kropps signaler og vær flinkere til å justere treningen.

Lykke til!!

 

Oppvarming 3 km på 6.40 min/km

Hurtig langtur: 7 km på 5.20 min/km

Jogg ned 3 km på 6.40 min/km