Praha maraton 2014

I år har jeg vært så heldig og blitt invitert til Praha maraton, og det har vært et meget hyggelig opphold så langt. Arrangøren trengte en ”legende” innenfor løping, og denne gangen ble jeg invitert. Alltid hyggelig og få være gjest på store løps konkurranser, og se det hele fra en annen vinkel enn da jeg satset og løp i verdenstoppen. De siste årene har jeg vært både i Athen – og Jerusalem maraton for og nevne noen. Har arrangøren et kort alternativ til maraton deltar jeg gjerne som mosjonist i konkurransen. Det synes jeg bare er gøy. Jeg kom til Praha allerede på torsdag morgen og har vært med på flere pressekonferanser og TV opptredener. Så jeg har ikke hatt så mye tid til sightseeing i Praha foreløpig. Jeg regner med å få en fin annerledes sightseeing på søndag når jeg skal løpe som en av 4 på et stafettlag.

10251468_287884478039751_1774942709_n

En av de jeg skal løpe på lag med er Elena Meyer fra Sør – Afrika, en av verdens beste ½ – maraton løpere på 90 tallet. Bortsett fra oss ”gamle” løperne har arrangøren fått gode løpere i konkurransen.

IMG_5311

Mosop og Dada her før pressekonferansen på fredag.

I dameklassen stiller Dada (Etiopia) som en av favorittene sammen med Chepchirchhir (Kenya), Mekuria (Etiopia). Det er dessverre ikke mange løpere fra den vestlige verden, så dette løpet blir vel som de fleste løp en konkurranse mellom de afrikanske jentene. I herre klassen stiller også sterke løpere fra Kenya og Etiopia. Mosop fra Kenya skal prøve seg etter en langvarig skade (han har løpt Boston maraton på 2.03.06 t)så han blir en spennende løper i feltet. Ellers er det mange 2.05 løpere i feltet her i praha, løpere som Kiptanui (Kenya), Yami (Etiopia),Chimasa (Kenya)

Maraton løpet i Praha har start og mål på den kjente plassen Old Town Square som ligger midt i Praha.

Ingrid Kristiansen

Løypa går i de første 4 km gjennom hjerte av Praha, så her passerer vi mye historie. Ikke alle løperne tenker på det når de haster av sted, men vi litt lengere bak i feltet har tid og muligheter til å se oss litt rundt. Jeg ser virkelig frem til et flott løp i Prahas gater i morgen.

Kommer tilbake med noen betrakninger også etter løpet i Praha.