NAV’s fantastiske hjelp og støtte

Arve Kristiansen

Familien Kristiansen har for første gang hatt en sykemelding etter 35 år i arbeidslivet. «Gubben» ble «tvunget» til en sykemelding etter en åpen hjerteoperasjon. Operasjonen har gått fint og det samme kan sies om rehabiliteringen etterpå. Legen fylte ut NAV papirene og 9 ukers sykemelding ble foreskrevet. Skjemaer og papirer har gått noe fram og tilbake, det kan være ganske [quote float=”right”]Familien Kristiansen har for første gang hatt en sykemelding etter 35 år i arbeidslivet. [/quote] komplisert å fylle ut disse skjemaene for normalt intelligente personer. Regnet med at støtten skulle komme ganske raskt, det er kanskje ikke alle som har sparemidler til å kunne vente for lenge. Overraskelsen var heller stor etter , ja – det er riktig -etter et halvt års behandlingstid kom svaret. Søknaden om sykepenger ble avslått, NAV mente han ikke hadde noen jobb/inntekt, derfor ingen sykepenger. De mistenkte ham altså for å prøve å tuske til seg sykepenger ulovlig. Dette er vel den største fornærmelsen han noen gang har opplevd, gjøre seg til kjeltring for noen tusen kr. Det som er noe spesielt i dette tilfellet er at vi tar ut lønn av AS’et vårt kun en gang i året, og det er på slutten i desember. Vi driver et lite familiefirma, og vi kan da kun ta ut lønn etter evne, og det har man bare informasjon om på slutten av regnskapsåret. Dette ble detaljert gjort rede for av vår regnskapsfører. Heller ikke dette trodde NAV noe på. Klage og ekstra dokumentasjon er sendt, og denne uka fikk vi brev fra NAV at klagesaken vil kun ta 6 nye måneder å behandle. Arbeidsledig fra 17 september etter innskrenkinger i oljebransjen er det ikke noe hyggelig at man kanskje får mer med NAV å gjøre. Fantastisk hjelp og støtte.

Heia NAV!