2015 friluftslivets år!

 images

 Kom deg ut om du har tenkt å trene/være fysisk aktiv.

2015 er Friluftslivets år og det er kanskje ekstra lurt og komme seg ut i naturen (i skogen, på fjellet i parker) dersom en har tenkt å være i bevegelse. Dette gjelder alle grupper av befolkningen. Man trenger ikke å gå, løpe, padle, sykle så langt og hardt, men dersom man beveger seg ute i naturen får man en flott naturopplevelse på kjøpet. Hadde ikke det vært noe? Mange undersøkelser har gjennom årenes løp konkludert med at fysisk aktivitet ute gir enda bedre effekt enn å være aktiv inne. Selv har jeg vært et typisk ute menneske i hele mitt liv, selv om jeg i perioder i min virkelig aktive periode (midten 1980 – tallet) trente en del inne på tredemølle. Men dette gjorde jeg mest for å få skikkelig kvalitet på de harde treningsøktene når det var mye snø og is ute. De fleste av konkurrentene mine lå og trente i varmere strøk og da var tredemølle trening en fin erstatning for meg som valgte å være hjemme i Norge sammen familien. Nå når jeg er blitt en vanlig mosjonist er de fleste trenings turene mine utendørs enten på sykkel

IIngrid Kristiansen

i robåt,

Ingrid Kristiansen

 

i kajakk

bilde 5

på SUP brett

Ingrid Kristiansen SUP

med joggesko

2013-02-Ingrid-Kristiansen-foto-Marie-Sjøvold

med staver

Ingrid Kristiansen stavgang

 

på truger,

IMG_1885

 

på ski

IMG_1620

for å nevne noe. Selv synes jeg  at de fleste treningsturer jeg har også blir fine naturopplevelse, det gir  ekstra dimensjon på turen. Samme turen kan bli totalt forskjellig ut i fra vær og føreforhold. Det har vel sikkert også du erfart. I dag opplevde jeg at samme tur på ski ble en helt annen enn bare for noen dager siden. Altså himmel eller helvete, som en skitur virkelig kan være. For 2-3 dager siden var det fantastisk vær, flotte spor og alt gikk helt av seg selv. Jeg følte meg virkelig i form og syntes det gikk lett å gå på ski. Det samme kan jeg ikke akkurat si om dagens tur. Det var vått (hadde sluddet/regnet et ½ døgn) det var ingen spor, jeg hadde ikke helt riktig smurte ski. Huff ja det ble en ganske annerledes tur, men en fin naturopplevelse hadde jeg begge dager. Skulle nok heller ha valgt trugetur i dag da hadde nok turen også i dag også blitt mer ”himmel”

Lykke til med aktiviteter utendørs i all slags vær i Friluftsåret !