En energi-hemmelighet

 

La oss si du er ute og går, løper, sykler eller driver annen aktivitet. Hva gjør du så om du møter folk? Her kan jeg dele en «hemmelighet» med deg. Si HEI! Til alle du møter. Om du er i hovedgata blir det kanskje ikke så greit, jeg mener når du er ute i «felten» som i skogen, skiløypa osv.

Det er ikke ment mer enn en høflig gest dette HEIET, og husk å ha et smil om munnen! De fleste responderer positivt. Kanskje møter de blikket ditt også med et lite smil om munnen. Hyggelig for begge parter. Et smil og en hilsen gir og overfører faktisk positiv energi.

Trist når man møter folk som «ikke ser deg», ser bort eller ned, eller som ikke svarer og kanskje også i tillegg gir en «nedover munn». Jo «surere» uttrykk, – jo verre.

Dette kan fort tappe en for energi.

Det kan også hende folk blir litt forvirret, – kjenner jeg deg respons. De flest skjønner imidlertid at man bare utveksler en hyggelig hilsen uten å kjenne, bare for å vise at jeg ser deg, og du ser forhåpentligvis også meg.

Vi lærte dette etter et par års opphold i USA. Der har de gode vaner med å hilse. Og husk, her spør vi ikke hvordan du har det slik man oftest gjør i USA. Dette kan virke litt overfladisk slik vi tolker det, men de mener ikke så mye med det spørsmålet, det er mer en reflekshandling.

I årenes løp har jeg fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra ukjente folk som jeg har hilst på. Husk også at det kan tolkes som arrogant og overlegent om man ikke gir denne lille gesten, det koster så lite og gir så mye.