”Norske vinnerskaller” en bok jeg kan anbefale!

 

Mange tidligere toppidrettsutøvere har brukt mental trening på sin vei til toppresultater. Boka er skrevet av Arne Jørstad Riise (privat praktiserende psykolog), Anne Marte Pensgaard (professor i idrettspsykologi) og Bjørge Stensbøl (tidligere toppidretts sjef). Denne boka har jeg skrevet om før, men dette er en bok som kan gi dagens  idrettsutøvere gode tips på hvordan jobbe med mentale bilder på hva man ønsker  å oppnå som idrettsutøver!

Denne boka forteller om forskjellige veier mot toppresultater. 30 toppidrettsutøvere forteller hvordan de brukte mental trening for å oppnå toppresultater på idrettsbanen. Boka intervjuer utøverne om hvordan de bl.a. brukte forskjellige teknikker systematisk eller at de i ettertid har forstått at de har drevet med mental trening.

Som dere sikkert har forstått gjennom en del av mine blogg innlegg. Jeg fikk   mitt gjennombrudd som toppidrettsutøver  da jeg begynte å systematisere denne treningen på lik linje med den fysiske. Jeg har sagt det før og kan vel aldri gjenta det nok. Hadde det ikke vært for Willi Railo og hans introduksjon til mental trening for meg. Hadde jeg kanskje forblitt en god toppidrettsutøver, men han fikk meg helt til topps ved hjelp av sine mentale trenings teknikker.

Jeg synes boka ”Norske vinnerskaller” var meget interessant lesestoff. Der fikk  jeg  innblikk i hvordan forskjellige idretter kan ha utbytte av denne treningen. Er du en idrettsutøver som ønsker å nå toppen, så anbefaler jeg denne boka på det varmeste. Den kan kanskje gi deg noen tips og råd. Boka kan være like aktuell for trenere, ledere og andre som jobber tett inn på idrettsutøveren.

Selv fikk jeg hjelp av selveste Willi Railo (som bl.a. har skrevet boka ”Best når det gjelder” da jeg på 1980 tallet ønsket å jobbe både med hodet og beina. Og jeg har ikke sterke nok ord for å beskrive min takknemlighet for at jeg fikk jobbe med Willi. Han lærte meg virkelig mye om hvor viktig det var å tenke og jobbe systematisk med hodet.

Lykke til med lesinga!