Sentrumsløpet nærmer seg. Ønsker du å løpe under 40 min? Test denne mølleøkta.

images

 

Nå nærmer Sentrumsløpet seg med stormskritt og du har ca. 5 uker igjen til den store dagen. Er målet ditt å løpe under 40 min, kan jeg anbefale deg denne økta som jeg selv prøvde i dag på min super mølle.

Våren kommer fortere enn vi aner nå og jeg tar de fleste løpeturene mine ute. Herlig!!

Men av og til er det OK og teste formen litt under kontrollerte forhold, som å løpe på tredemølle. Jeg startet med oppvarming i 15 min på farten 5.00 min/km og det gikk lett og fint.

Deretter skrudde jeg farten opp til 3.55 min/km og løp i 4 km. Det gikk også forbausende greit.

Kunne nok ha løpt 1 – 2 km lengere, men det får jeg prøve neste uke. Jeg har jo lært fra min tid som toppidrettsutøver at det er lurt med progresjon i treningsarbeidet, derfor avsluttet jeg økta ved 4 km. Jeg avsluttet økta med 3 km på 5.00 min/km.

Jeg synes denne økta gikk greit, lå vel ca. på  terskel farten min i løpet av de 4 km jeg løp på 3.55 min/km, så greier du det samme lover det godt for en tid under 40 min på Sentrumsløpet.

Lykke til med økta!!

Fart                   Hastighet

3 km               5.00 min/km

5 km               3.55 min/km

3 km               5.00 min/km

Ønsker du råd og viledning på løping fra en ekspert? Ta kontakt da vel!