Flott padletur på Eidangerfjorden.

IMG_4211

I dag startet vi dagen som vanlig her på hytta med en god lang frokost ute i sola med reiseradio. Mer perfekt kan man ikke starte dagen her på hytta. Deretter pakket vi kajakkene for en dag på sjøen.

IMG_4298

Turen gikk fra hytta vår innerst inne i Eidangerfjorden. Været var topp og fjorden lå som et speil. Første etappe gikk til Brevik, som er en fin koselig sommerby her i Telemark.

IMG_4301

 

IMG_4300

Derfra gikk turen videre utover fjorden mot Langesund. Nå var det blitt litt mer vind (i mot) og bølger, så det var litt tyngre å padle. Vi krysset fjorden slik at vi kom inn mot Risøysundet, men turen vår gikk videre rundt Siktesøy.

IMG_4302

På denne siden av Siktesøy er det ikke så mye hytter, men det er alltid noe å se på når man padler slik .

IMG_4305

Da vi kom på andre siden av øya fant vi oss en hyggelig holme og raste på. Vi kom oss i land og fyrte opp primusen. Deilig med varm tomatsuppe + god drikke. Herlig frihetsfølelse å være på slik tur ute i naturen.

IMG_4309

 

IMG_4312

Noe helt annet enn å løpe en tur, flott med forandring. Etter rasten satte vi kursen hjemover.

IMG_4310

 

Vi krysset Kalven og padlet på østsiden av Sandøya og fortsatte gjennom det trange sundet Flyndra.

IMG_4315

Derfra gikk turen om Dikkon (campingplass på Sandøya) om Ulesund og videre inn i Eidangerfjorden.

IMG_4319

Nå har vi bare 3,5 km hjem til hytta. Vi var heldige i dag da vi fikk medvind den siste strekningen forbi Seival (Brevik seilforening) og videre inn forden forbi Brønstadbukta og Røra som begge er fine badeplasser. I dag var det mange badegjester der i det fine veret. Vi satte så kursen hjem til Kotøya der turen sluttet. Fantastisk tur som vanlig her i Eidangerfjorden.