En feriedag på sykkel

 

I dag hadde vi bestemt oss for å sykle oss en tur fra hytta vår i Skjelsvik. Det har ikke blitt så mange sykkelturer i ferien da vi har padlet, stått på SUP, løpt og gått mye i stedet. Men vi blir nok litt påvirket og motivert til og ta noen sykkelturer av Sondre vår sønn som nå sykler for Uno – X Hydrogen Development team.

Tempoet vårt på sykkel er ikke høyt i forhold til Sondre, men vi sykler for trimmen og naturopplevelsen ikke for at vi trener mot noe spesielt. Vi startet i 10 tiden og fant oss en fin rute (sykkelrute 1 mot Valle) som går mye på skjermede veier, stier og grusveier.

 

Virkelig flott. Første stopp tok vi ved Heistad ( som er et kjent sted i Eidangerfjorden der de før i tiden laget bl.a. sylte agurk og rødbeter. Dessuten… ) Deretter gikk turen videre til Norcem ved Brevik

og videre til den koselige sommerbyen Brevik. Videre tråkket vi gjennom Stathelle og videre langs kyststien til Langesund. Ved Langesund tok vi oss en velfortjent is stopp. Herlig !

 

Turen gikk videre mot Rognstranda, en perle inne i Rognsfjorden i Bamble kommune. Der tok vi et lite stopp og så utover havet.

Syklet så videre til Brevikstrand innerst inne i Åbyfjorden. Her var det tid for litt mat så vi stoppet og tok oss en velfortjent hamburger før vi satte kursen hjemover mot Skjelsvik og hytta vår. Vi syklet om Bamblekirke, Lasses og Krabberødstranda over Breviksbroa og hjem om Heistad. Flott sykkeltur i hyggelige omgivelser og fint ver.

Denne turen vil jeg anbefale til sykkelglade mosjonister!!