Derfor burde du skrive treningsdagbok


Derfor bør du skrive treningsdagbok

Er du en av dem som skriver opp det du trener og er aktiv? Det er ikke så dumt å føre treningsdagbok. Dette fordi da kan du både se tilbake i tid på hvorfor ting kanskje var bedre eller dårligere før. Det er også mange som synes det å skrive ned treningen sin er motiverende i seg selv.

Team Kristiansen anbefaler alle å skrive treningsdagbok.

Hvordan bør jeg skrive en treningsdagbok?

Det er selvfølgelig ingen fasit på dette, men her kan jeg komme med noen enkle råd om hva som bør noteres. Det kan være lurt å ha en plan for treningen samt, å skrive ned det man har trent dag for dag.

En plan: Hva slags trening skal du drive med? Hvor ofte skal du trene?

Gjennomført trening: Datoer og klokkeslett, hastighet, antall skritt / distanse, osv. (her er det opp til hver enkelt hvor detaljert man ønsker det)

Kommentarer: Hvordan gikk økten? Hva gikk bra? Hva gikk ikke fullt så bra? Dagsform?

Ukeskommentarer: Var planen realistisk? Bør den endres? Hva bør endres?

Hvorfor burde man skrive treningsdagbok?

Ved å føre treningsdagbok lærer du deg å bli systematisk, noe som fører til regelmessighet og resultater.

Sikrer gjennomføring

Mange trener mer dersom de har en plan, selv om de ikke følger den slavisk.
Du kan enkelt sjekke hvordan du ligger an. Det blir lettere å holde aktivitetsmengden på det nivået du har planlagt.
Unnasluntring og utelatt trening kommer også tydelig frem hvis du noterer jevnlig, noe som kan virke som en oppstrammer.

Øker motivasjonen

Treningsnotatene kan hjelpe deg til ikke å gi opp. Det er lettere å se tilbake på hva som er gjort bra eller hva som kan gjøres bedre eller annerledes. Å bla tilbake og se svart på hvitt all den innsatsen du har gjort, gir god samvittighet.Å få oversikt over en periode med trening, gir perspektiv. En slapp dag, eller at du har droppet treningen en dag, føles ikke så galt når du ser at du trener jevnt ellers. Notater kan også gi en forklaring på hvorfor det går tungt. Kanskje du har trent for lite over tid, eller vært for ivrig en periode, og mangler hviledager? Sjekk i dagboken.

Sansynelighet for fremgang

Dagboknotater er et godt utgangspunkt for å evaluere planen og gjøre eventuelle justeringer for å sikre fremgang.

Etter en periode med trening bør du stille deg spørsmål om kroppen reagerer som forventet? Øker muskelstyrken? Skal du sette opp hastigheten? Strammes du opp? Får du mer overskudd? Går vekten nedover? Dette er så klart avhengig av ditt mål.

Se fremover

Å etablere treningsvaner handler om å ha et langt perspektiv. Vil du trene regelmessig bør du ha to tanker i hodet samtidig, treningen nå og treningen resten av livet.Når du skal lage neste periodes treningsplan, kan notatene du gjør deg nå ha stor verdi. Fungerer opplegget ditt godt, er det fornuftig å bruke planen som et utgangspunkt når du lager neste plan.

Jeg anbefaler:

Jeg anbefaler alle uansett nivå og mål å notere ned det man gjør. Jeg personlig synes det er best å skrive dette for hånd i en motiverende bok. Vi i Team Kristiansen har nå sammen med et forlag kommet ut med en slik treningsdagbok. Boka koster bre 100 kroner. Ta kontakt om du ønsker å kjøpe denne. En billig og motiverende investering.

Trenger du råd og hjelp ta kontakt med Team Kristiansen