Ikke glem kostholdet

7 enkle tips

Er du en av dem som trener masse eller generelt er mye aktiv? Da er det viktig at kostholdet ditt stemmer overens med aktivitetsnivået ditt. Dette vil være med på å gi maksimal effekt av treningen og aktiviteten du legger bak deg. Det er veldig mye snakk om hvilke trening og aktivitet som brenner mest mulig fett, hvem som er mest effektiv og hva man bør gjøre. Vi er forskjellige og liker forskjellige metoder, gjør det du synes er gøy og ikke bry deg om hva som er populært eller hva de du kjenner driver med. Uansett hva du foretrekker er det viktig å tenke på hvor mye du forbruker og hvor mye du da skal gi kroppen.

Vil du komme i bedre form, fysisk og psykisk er kostholdet også en veldig viktig bit. Det betyr ikke at du må være fanatisk, men det betyr at du må vie det interesse og oppmerksomhet. Et sunnere og mer balansert kosthold vil gi deg økt overskudd og bedre prestasjonene dine på trening og genrelt i hverdagen. Her er 7 enkle tips til hvordan det blir lettere å spise sunnere, uten at det skal gå utover livskvaliteten din.

Reduser inntaket av sukker og flytende føde:
Bytt ut brus, juice andre unødvendige drikkevarer med vann som tørstedrikk.
Husk å spise mye frukt, grønnsaker og bær: Disse inneholder masse vitaminer, mineraler og smaker godt i tillegg.
Tenk moderasjon og sunn fornuft: Pizza, hamburger og annen fastfood ødelegger ikke i deg selv for kroppen din, husk at det er mengden som avgjør. Tenk helhetlig.
Ikke spis mat du ikke liker: Om du ikke liker torsk, brokkoli eller tunfisk. Ikke stapp det i deg bare fordi det er sunt. Ønsker du endre livsstilen eller få et bedre kosthold, så finn varianter du selv liker.
Spis mat du liker: Det er viktig å bygge et kosthold ut i fra mat du liker. Mat skal være positivt for kropp og helse. Det betyr ikke at du skal spise snop og snacks i mengder, men prøv deg frem og finn sunne matvarer som passer for deg.
Velg proteinrikt: Protein er viktig å få i seg daglig, gjerne til hvert måltid. Proteiner gir metthetsfølelse, øker forbrenningen og bidrar til å vedlikeholde og bygge muskelmasse. Kjøtt, fjærkre, fisk, egg, meieriprodukter og ost kan være gode kilder her.
Skill mellom hverdag og helg/ferier: La hverdag være hverdag. Chips, snacks og kos bør holdes til en dag i uka. Her gjelder også alt med måte. Det betyr ikke at du skal trøkke i deg for en uke, på en dag. Et par hundre gram godteri er sånn passe mengde. Det er fint å skille mellom hverdag og helg/ferie. Da settes det mer pris på godsakene.

Disse rådene bør du selvsagt kombinere med en aktiv livsstil som innebærer variert og utfordrene trening som gir mestringsfølelse, selvtillit og lyst til å stå på videre. Kombiner dette med en form for styrketrening sammen med utholdenhetstrening. Ha det gøy på trening og lik deg selv og kroppen din. Da er det lettere å leve med den. Husk å være litt aktiv, daglig. Tenk på helheten av hva du spiser og kos deg litt ekstra i helgen.

Trenger du råd og tips for et riktig kosthold? Ta kontakt