Mer kreativ hvordan?

Jeg synes selv jeg blir mer kreativ etter at jeg har trent. Dette gjelder spesielt dersom jeg har gått med staver eller gjort trening i dagonalbevegelsen og de gangene jeg hat tatt litt i. Hvorfor er jeg ikke sikker på, men jeg har flere kunder som sier det samme etter intervalltrening med staver eller en real skitur.

Det viser seg at fysisk aktivitet kan bedre kreativ tenkning, og dette varer gjerne noen timer etter at du er ferdig å trene. Flere studier har vist at fysisk aktivitet bedrer den kreative tankerekken. Dersom du er avhengig av kreativitet i ditt arbeid så kan dette kanskje hjelpe deg til å bli enda mer kreativ. Hvorfor ikke prøve?

Vil du bruke fysisk aktivitet til å bli mer kreativ? Da er det viktig at du husker disse tre punktene:

  1. Du må være fysisk aktiv minst 30 minutter. Du må ta i litt (få litt puls) dersom det skal hjelpe, så en rolig spasertur er ikke nok.
  2. Den økte kreativiteten dabber av etter ca. 2 t. Så du bør bruke denne ekstra kreative evnen i løpet av disse to timene.
  3. Det er lurt å være bra form i utgangspunktet, ellers blir du bare utmattet. Det er viktig at du tilpasser intensiteten.
Kilde: Helsenorge