Mølletrenings forslag for 10 km – maraton løpere

Vinteren er ikke helt topp overalt og det har blitt litt mindre skigåing. Selv savner jeg disse fine skiturene ute i den flotte naturen vi har her i Norge. Når jeg går på ski får jeg mye naturlig intervall trening pga. profilen på løypene jeg velger og for at jeg blir inspirert til å ta litt ekstra i når jeg bruker skiene.

Alt blir så lystbetont og morro når jeg går på ski. Men når snøen uteblir og det er litt glatt utendørs til løping med litt ”trøkk”, tyr jeg til tredemølle trening. Selv var jeg god for å løpe 10 km på ca. 39 – 42 min da denne bloggen ble skrevet, så den økta jeg anbefaler passer godt til dere som er på det nivået. Er du en bedre/dårligere løper så kan du bare justere farten noe (både pausefarten og farten på dragene.) Altså  du kan starter med en fart som er høyere eller lavere enn det jeg gjorde.

Du kan velge en ”pausefart” som enten er raskere enn 5.15 min/km eller en som er saktere. Det som er aller viktigst når du prøver deg på denne økta er at pulsen din ikke blir for høy (du skal ikke løpe med puls over terskelpulsen din).Det vil si at du ikke skal føle “syra” komme, gjør du det har du løpt for hardt iforhold til det nivået du er på akkurat nå.Denne økta er moro å gjennomføre. Prøv den!!

Oppvarming 15 min 5.30 min/km
Intervall: 6 min 4.45 min/km
Pause 3 min 5.15 min/km
Intervall: 5 min 4.40 min/km
Pause 3 min 5.15 min/km
Intervall: 4 min 4.35 min/km
Pause 2 min 5.15 min/km
Intervall: 3 min 4.30 min/km
Pause 2 min 5.15 min/km
Intervall: 2 min 4.20 min/km
Pause 2 min 5.15 min/km
Intervall: 2 min 4.15 min/km
Pause 1 min 5.15 min/km
Intervall: 1 min 4.10 min/km
 Ned jogg 10 min 5.15 min/km

Trenger du råd og hjelp til å trene på riktig intensitet iforhold til din form og de målene du har satt deg. Ta kontakt med oss i Team Kristiansen