Hvorfor skal vi absolutt løpe? Kan vi gå?

FullSizeRender

Mange synes løping gir energi og gjør en ekstra glad. Det samme kan en fin gåtur, sykkeltur også gjøre om du liker de aktivitetene bedre. Du kan glede deg over både fysisk og mentalt overskudd hvis du løper, går, sykler m.m. regelmessig.

Selv synes jeg løping er morsomt, men det kan til sine tider være litt for slitsomt. Derfor velger jeg å gå, gå stavgang, sykle, padle enkelte dager rett og slett for forandringen. Fysisk aktivitet utendørs gjør meg glad.

Jeg kjenner at kroppen fungere, jeg får frisk luft og det synes jeg, er mer enn halve aktiviteten/treninga. Det er også en mental fristund for meg. Tankene får fri fra hverdagen, og det gir både energi og overskudd.

Har du ikke prøvd det så vil jeg anbefale deg å være fysisk aktiv utendørs. Det gir flere dimensjoner på aktiviteten din. Prøv da vel!

Løping er lett og ukomplisert å få gjennomført. Vi trenger ikke mye hjelpemidler for å gjennomføre en løpetur. Bare et par joggesko.

Hvis du er vant til å gå, er det selvfølgelig en omstillings om du har tenkt å løpe, men du kan gå og løpe litt om en annen på turene dine  begynnelsen til formen blir bedre. Som en overgang.

Liker du bedre å gå så fortsett med det. All aktivitet er bedre enn ingen, det må du ha i bakhodet. Skal en derimot ut på en skitur trenger du litt mer for å gjennomføre turen. Både snø og skikkelige spor er ikke alltid i nærheten der en bor. Det er også mer ”rigging” før en sykkeltur og padletur.

Ønsker du en effektiv og enkel trening, da er nok løping best.

  1. Løping er enkelt: Det krever et minimum av utstyr, og treningen starter rett utenfor utgangsdøren. Du er din egen sjef og kan løpe hvor du vil og til tidspunkt som passer deg.
  2. Løping er effektivt: Det er en av de mest energikrevende treningsformene. Forbrenningen er høy , og på 30 – 40 minutter har du gjennomført en treningsøkt som gir både kondisjone  og utholdenhet.
  3. Løping er sunt for de fleste, men vær obs på skade problematikken. Løping er tøff for kroppen, så er du ikke vant med å løpe så bygg deg gradvis opp. De helsemessige gevinstene ved løping er mange.

Løping gir mange positive effekter, men liker du heller å gå eller gjøre noe annet (sykle, padle, gå m.m.) er effekten også god selv om den ikke er fult så effektiv som løping.

  • Løping er effektiv kondisjonstrening. Det styrker hjertet, senker blodtrykket og reduserer faren for blodpropp og hjertestans.
  • Løping forbrenner mengder av kalorier og er derfor en effektiv treningsform.
  • Løping forbedrer kroppens evne til å regulere blodsukkeret
  • Løping er såkalt vektbærende trening derfor styrkes skjelettet og kan motvirker benskjørhet.
  • Løping gir hjernen en pause og frigir samtidig en rekke hormoner som er effektive mot stress og depresjon.
  • Løping senker kolesterolnivået og motvirker derfor hjerte-karsykdommer.
  • Løping og annen mosjon reduserer generelt risikoen for kreft, og ny forskning viser at løping og annen mosjonstrening særlig motvirker kreft i lever, mage, tykktarm og bukspyttkjertel.

Ønsker du råd og hjelp med å komme igang?

Ta kontakt med oss i Team Kristiansen.

Lykke til med aktiviteten!