Hoppetauet er et flott trenings verktøy!

Foto: KK.no

 

FullSizeRender

Du kan glemme alt om dyre treningsmaskiner (hjemmetreningsapperater). Nå har det gode gamle hoppetauet blitt populært igjen. Jeg husker (det gjør kanskje du også?) veldig godt min tid på barneskolen, da hoppet vi tau i alle friminutt og ellers mye på fritiden. Ikke rart vi ble i god form.

I USA har tauhopping til musikk blitt meget populært (Aerojump) og er blitt en av de raskest økende treningsformene de senere årene. Kanskje denne enkle treningsformen kommer for fullt hit til Norge også, da tror jeg vi skal få mange spreke folk her i landet.

Moro treningsform er det også, men en skal være obs på farer  for skader i ledd som knær el. så det er viktig med gradvis progresjon. Dersom du prøver deg på aerojump må du være klar til å tørke svette, da denne treningsformen er veldig effektiv for kretsløpet ditt.

En treningstime med hoppetau kan være vel så effektiv som en rask løpe- eller sykkeltur. Kanskje dette kan være noe for deg som ikke liker og løpe/jogge eller sykle. Aerojump gjør mye med mange forskjellige muskelgrupper. Både hofte, sete, lårmuskler, og legger styrkes.

corde-à-sauter

Hvilket hoppetau skal jeg velge?

  1. Plast; bra for nybegynnere,ettersom det er litt tykkere og er derfor litt langsommere enn f.eks. ståltau.
  2. Stål: Dette passer for deg som allerede er litt trent. Det er tynnere, lettere og raskere enn plasttauet. Det har også bedre holdbarhet.
  3. Skinn;Skal du velge det er det et krav at du er i bra form, fordi det er tyngere og vanskeligere å håndtere.
  4. Vanlig tau; er det enkleste og billigste og starte med. Det er det jeg selv bruker.

Har du lyst til å prøve kjøp deg et hoppetau i dag og sett i gang. Finn noe god musikk med litt ”trøkk” som du liker og sett igang.

Lykke til!!