En skitur kan være ”himmel eller helvete”

IMG_7456_1024

Jeg har gått mange mil på ski i mitt liv både da jeg var på det Norske skilandslaget for kvinner på 1970 tallet og da jeg var blant verdens beste langdistanse løpere , brukte jeg skiene flittig i mitt treningsarbeidet.

Jeg har alltid likt å gå på ski og det gjør jeg enda. Det som er så fascinerende med skigåing er at en skitur kan være himmel eller helvete. Dere lurer på hva jeg mener med det ? Men dere har vel opplevd en magisk flott skitur hvor alt bare er helt topp.

Jeg regner også med at de fleste av dere har opplevd det motsatte, håpløse ski (pga. vanskelige forhold) , dårlige spor og rett og slett en mislykket skitur. I år har det blitt flere vellykkede skiturer for mitt vedkommende , og det har selvfølgelig mye med vinteren å gjøre.

Jeg liker også å holde løpeformen vedlike i løpet av vinteren og da er det fint med løpeturer ute, men det kan også vær deilig å løpe på en tredemølle inne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Truge løping og truge gåing kan også være et morsomt alternativ til skigåing. Dette pga. at da trenger en ikke gode spor og er ikke så avhengig av godt føre. Har du ikke prøvd deg på truger kan jeg virkelig anbefale det som et godt alternativ til ski.

Du kommer deg da ut i ”villmarka” utenom oppmerkede/opptråkkede løyper. Nå er  det ikke så lenge til våren er her og vi løpere kan se frem til mange fine løpeturer både i marka, i parker og på grusveier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ønsker du hjelp og veiledning i ditt treningsarbeid? Jeg kan hjelpe deg!