Hvorfor trene hofteleddsbøyerne?

IMG_5029

Jeg forstår spørsmålet fra mange trimmere, men jeg skal prøve å svare på vegne av oss løpere. Det er lurt og ha sterke hofeteleddsbøyere om du har tenkt å løpe lengere løp (fra 5 km og oppover mot maraton)

Er du sterk her vil du greie å holde lengden på steget ditt lengere og du vil dermed greie å løpe fortere. Så det er lurt og legge inn litt trening for den muskelen. Dessuten er hofteleddsbøyerne med på å holde deg oppreist og for at du kan løfte beina og bevege deg bare til vanlig bruk.

Det er hofteleddsbøyere som forbinder ryggsøylen med beina og det er derfor viktig at de er trente og tøyelige.

Har du dårlig trente hofteleddsbøyere kan det føre til:

  1. Lite elastiske hofteleddsbøyere kan føre til at magen buler ut. Da hjelper det ikke å trene magen, du må også trene hofteleddsbøyere.
  2. Stramme hofteleddsbøyere hemmer bevegeligheten i hofta og det kan føre til at løpere kan slite med noe mer motstand og muskelstivhet
  3. Hofteleddsbøyere har stor betydning for holdningen. Det er de som bestemmer hvor mye du svaier i korsryggen. Er hofteleddsbøyere stramme og korte kan bekkenet vippes frem og svaien i korsryggen blir ekstra stor.
  4. Magen kan bule ut ved stramme hofteleddsbøyere, det samme kan skje med baken den kan bli slapp dersom hofteleddsbøyere ikke er trent