Finnes det noen snarveier for å føle seg ”lykkelig” ?

lykken 

Lykke kan være så mangt, det er avhengig av hvem som definerer lykke, om det er deg selv eller noen andre som skal fortelle deg hva lykke er for deg. Lykken kan være lunefull og det krever ganske stor overbevisning å se positivt på tingene og velge en glad tilnærming til livet. Det trenger ikke å være så vanskelig å finne lykken, det kan være lettere enn du tror. Du kan ved enkle grep i hverdagen finne det som gir lykkefølelsen for deg. Jeg skal her komme med noen råd som gjør meg glad/lykkelig, kanskje du vil føle det samme lykken ved å gjøre disse enkle tingene i hverdagen. Det kan være enkle grep som mange kan greie å gjennomføre i en travel hverdag. Prøv da vel og se om noe av dette kan hjelpe på din lykkefølelse.

 

  1. Vær aktiv. Det er min kjepphest, aktivitet løse mye frustrasjon i alle fall for meg. Kanskje du føler det samme. Har du opplevd ”runners high” eller rett og slett bare følt deg topp etter en treningsøkt. Det kan gi en god lykkefølelse.
  2. Sette deg mål og prøv og nå dem. Konkrete mål som er realistisk og som betyr noe for deg øker gledefølelsen. Legen og forskeren Ed Diener ved universitetet i Illinois fant ut at bare det og ha et mål, selv om du ikke når det, gir deg ekstra glede i livet. Så da anbefaler jeg deg og start med å sette deg ett eller flere mål allerede i dag.
  3. Kjøp opplevelser i stedet for ting. Gledene du får av opplevelsene varer legere enn gleden du får ved å kjøpe nye ting. Prøv og opplev noe hyggelig sammen med dine nærmeste. Da er det kanskje ikke bare du som blir ”lykkelig” men flere.
  4. Utforsk dine kreative sider. Lag noe med hendene dine. Undersøkelser viser at vi blir gladere hvis vi gjør håndarbeid, tegner, maler, strikker osv. Ja rett og slett skaper noe selv. Selv bruker jeg mine kreative egenskaper omtrent daglig (dersom tiden strekker til) og det gir meg en skikkelig lykkefølelse.
  5. Vær optimistisk. Fokuser på det positive i stedet for bare å se det negative. Den danske lykkeforskeren Christian Bjørnskov mener at du kan trene opp evnen til å se lyst på livet. Det handler rett og slett og lære seg og se alt med positive øyne.
  6. Hjelp andre. Undersøkelser viser at jo mer du gir av din tid (og/eller penger)jo gladere er du. Enkle ting du kan gjøre i hverdagen er å klippe gresset for en nabo, måke snø eller gjøre noen en tjeneste.
  7. Vær sammen med mennesker som er glade. Glede er ”smittsomt”. Med andre ord velg bort venner som tapper deg for energi. Humør, trivsel og glede gir energi. Det var mitt motto da jeg var toppidrettsutøver og det gav meg mye både av gode idrettsprestasjoner og ”lykkefølelser”
  8. Ha noe å se frem til. Sørg for at du alltid har noe å glede deg til. Det behøver ikke å være så avansere ting. Det kan være en reise, være sammen gode venner eller familie osv.

        Lykke til!!!