Slipp sykkelen løs – det er vår!

 

IMG_7920

Fra barndommen husker jeg godt de første sykkelturene på våren. Da vi kom hjem fra påskeferie på fjellet med ski og snø var det spesielt spennende å ta frem sykkelen. Litt skummelt var det da det fremdeles var en del strøsand på veien etter vinteren som en måtte passe seg for. Den kunne være ”glatt”. Selv om det ofte skjedde at en gled på denne sanden og resulterte i ødelagte bukser og skrubbsår var det stort sett bare morsomt.

Siden ble jeg langdistanseløper på nasjonalt/internasjonalt plan og syklet ikke så mye mer, men jeg har i de senere år funnet sykkelen som et godt fremkomstmiddel og ikke minst en fin måte å komme seg ut på trimturer. Alt for mange av oss glemmer å bruke sykkelen etter at vi blir 18 år og får sertifikat, vi glemmer helt at sykkelen er et utmerket fremkomstmiddel og trim verktøy. Er du blant de som ikke har syklet på mange år skal jeg gi deg 5 grunner til at du å begynne å sykle nå i vår.

  1. Du får mosjon, sykler du 3-5 timer i uka forbruker du ca. 2500 kilokalorier. Jo fortere og hardere du sykler jo mer energi bruker du. Men koseturene er også med i denne sammenheng selvfølgelig.
  2. Du holder deg frisk. Det som er fint med sykling er at vi bruker de store muskelgruppene. Ved sykling utsettes vi ikke for de samme belastningene på bl.a. beina som løping/jogging gjør. Dersom vi er flittige brukere av sykkelen synker risikoen for en del sykdommer som bl.a. hjerte – kar sykdommer.
  3. Du kommer fort frem. Veldig mange steder spesielt i byer går det fortere å komme seg frem på sykkel. Det fine med sykkelen den er enklere å parkere enn en bil og mye billigere er det også.
  4. Å sykle er billig. Vel og merke dersom du ikke må ha den råeste sykkelen. Dersom du bruker sykkelen frem og tilbake til jobb sparer du utgiftene buss, trikk eller egen bil ellers ville gitt.
  5. Du blir gladere (det gjelder all fysisk aktivitet) Mosjon demper stress og virker positivt på psyken. (Vel og merke dersom mosjonen ikke blir fanatisk.) Regelmessig mosjon gir velvære, god form, reduserer angst, og gir bedre selvfølelse.

 

Så her er det bare og sette i gang! Noen praktiske råd om sykkel og sykkel stilling kommer jeg tilbake til ved et senere innlegg.