Ikke dropp å være fysisk aktiv i jula

Vi skal ikke bevege oss mye for å holde formen ved like. Jula kan være en vanskelig høytid å få trimmet i, vi er ofte mer opptatt av å  kose oss med god mat og drikke og selskaper. Det er derfor fort gjort at det går ut over treninga. Men hva kan en gjøre for å få en forandring på dette? Lurt å sette av litt tid hver dag til en aktivitet som er enkel å gjennomføre, gjerne sammen andre. Hva med å gjøre noe fysisk   sammen med barna? Aking, skileik eller lignende. Selv om julehøytiden ikke varer så lenge, kan faktisk det ekstra inntaket av fet mat, kaker, sjokolade gjøre at formen blir dårligere enn nødvendig.

Derfor kan starten på det nye året bli tyngre enn det trenger å bli. Det er heldigvis ikke så mye som skal til for å holde formen (og kroppen) ved like. En  kan kose seg og trene litt uten at det blir mye pes og styr. Vi har stort sett  mye fri i jula, så det skulle ikke være vanskelig å få trimmet litt.  Ikke legg lista for høyt. Bestem deg på forhånd når du skal trene, så er tiden satt av. Lurt om du bestemmer deg for å trene sammen noen du ønsker å bruke litt tid med, da slår du to fluer i ett smekk. Smart!

Alt er bedre enn ingenting : Det er faktisk mulig å vedlikeholde formen med noe mindre trening. Klarer du å trene/være fysisk aktiv 2 – 3  økter i juleuka, trenger du ikke begynne helt på nytt etter juleferien. Dersom det blir mye kos og lite trim risikerer du å gå opp unødig i vekt. De kiloene kan være vanskelig å bli kvikk etter at det nye året har begynt. La det motivere deg til å være fysisk aktiv i julehøytiden.

OK om du får litt puls og blir så varm at du har behov for en dusj: Går du deg en  tur hver dager  holder du deg i form. Du trenger ikke å løpe  eller å gå lange skiturer for å holde formen  vedlike. Ta med deg barna ut og lek med dem, da vil du også høyst sannsynlig få bra trening. Og hyggelig er det også både for barn og voksne. Det samme gjelder snømåking, ved bæring for å nevne noe. Det viktigste er rett og slett å prøve og få opp pulsen de anbefalte 30 minuttene per dag.   

Lykke til med juletrimmen!