Syreskade på tennene ved å drikke sportsdrikk?

index 

 

Er du en de som drikker sportsdrikk i tide og utide både før, under og etter at du trener. Da bør du tenke deg litt om pga. skadevirkningen disse drikkene kan ha på tennene dine. Sukkeret og saltet i disse sportsdrikkene kan ha god virkning på energibalansen og viktig for musklene og kroppen din generelt om du skal greie å yte det du ønsker under en treningsøkta.
Men husk at dette kan være skadelig for tennene dine pga. at du drikker små slurker av denne drikken ofte, slik at du får et ”syre bad” i munnen din og det kan jo ødelegge (tære på) emaljen på tennene dine.
Dette problemet kan man se hos mange toppidrettsutøvere som trener mye og som drikker mye av sportsdrikk både før under og etter trening. Du vil da kanskje spørre hva skal jeg så gjøre for å unngå dette? Du kan redusere ”etsingen” av emaljen på tennene dine ved å bruke sugerør når du drikker, altså ikke ”gurgle” sportsdrikken rundt i munnen slik at hele munnhulen blir full av denne ”etsende” drikken. En annen løsning på problemet kan være at du kan pusse tennene dine oftere, slik at du nøytraliserer munnhulen.