Hvilken frokost kan holde oss mett lenger?

index

 

 

Det er ekstra viktig med god og riktig frokost når det blir mye aktiviteter i løpet av dagen. Det har jeg selv erfart mange ganger både i min aktive periode og ikke minst nå når jeg driver som PT – trener og er mer aktiv enn på lenge. Det er ikke til å komme unna at frokost er et viktig måltid. Det er viktig å tenke på hva en  velger å spise på starten av dagen. Frokost bør mette godt og holde  lenge. Derfor er det nødvendig at frokosten bestå av noe annet enn sjokoladepålegg, syltetøy og loff for å nevne noe. Og det kan være lurt og ha god tid ved frokostmåltidet. Derfor stå heller opp 30 min før, slik at du kan ha en rolig start på dagen med en god frokost.

Frokosten som kan holde oss mett lenge: Er for eksempel egge og bacon og andre retter med egg. Selv synes jeg at jeg kan gå lenge etter en solid frokost med egg og bacon. Det kommer av at fettet i maten porsjoneres sakte fra  magesekken over i tarmen, der næringen blir tatt opp,  og metthetsfølelsen varer lengere. Jeg har i alle år vært meget aktiv og merker fort dersom jeg spiser for dårlig frokost, da holder jeg ikke ”tempo” oppe og jeg mister fortere energien til alle mine daglige gjøremål. Egg er en god start på dagen: Du holder deg mett lenger, og studier har vist at det kan bidra til å holde deg mer opplagt. Spis derfor egg til frokost.

Velg grove brød sorter: Det grove brødet er mye sunnere og holder deg mett lengere enn fint brød. Dersom du baker brødet selv kan du ha litt havregryn i deigen. Det smaker veldig godt og får brødet til å holde seg suftigere lengere. Pålegget vi velger på det grove brødet er heller ikke det samme. Laks, makrell, sild og annet sunt pålegg som inneholder det sunne fettet og gode proteiner er nødvendig for at frokosten skal holde deg mett lenge.

Ikke glem matpakke: Smør deg gjerne en god sunn og næringsrik matpakke mens du spiser frokost. Denne matpakken blir mer og mer ”ut” i vår kultur der vi kan kjøpe oss mange gode/og mindre gode alternativer. Lager du matpakken selv har du full kontroll på hva du spiser.

Lykke til!!