Vær allsidig i treningsarbeidet, sykkelen kan være en flott treningsform ved siden av løping, padling mm.

Jeg liker aller best å løpe, men jeg ser også verdien av å være allsidig i min aktivitet. Jeg har derfor de siste 10 -15 årene blitt mye flinkere til å variere treningsformene mine. Jeg går mye med staver,

 

 

ror, padler i kajakk og på SUP og selvfølgelig bruker jeg sykkelen flittig. Jeg er spesielt flink til å bruke sykkelen som fremkomst middel i stedet for alltid å bruke bilen. Jeg får da mye bra hverdags mosjon (uten å tenke over det) på den måten. Flott, det anbefaler jeg dere virkelig. Jeg har aldri vært noen god sykelist,

Ingrid Kristiansen SUP

 

da jeg synes sykling enten blir litt for lett eller litt for tungt i forhold til min løps muskulatur. Men sist høst kjøpte jeg meg en ny flott Trek terrengsykkel, og plutselig synes jeg sykling var mye morsommere. Jeg fikk altså et nytt og flott verktøy (altså sykkel) som gjorde aktiviteten mye morsommere. Jeg er en typisk person som elsker å trene/mosjonere utendørs, der jeg får naturopplevelsen på kjøpet og da er jo sykling et meget godt alternativ. Skal jeg ha en lett tur velger jeg terreng og løype som ikke er for tung, skal jeg ha en tøffere tur er det bare og velge en tøffere profil på turen. Her er det en selv som kan velge. Jeg er ikke selv så glad i å sykle på ergometer/spinning sykkel, men på tider av året hvor det er snø og is er det et godt alternativ. 

En kan veksle mellom å sykle ute og å sykle på ergometersykkel inne – noe som kan være greit i perioder når været er ustabilt. Men det kan også være ok for å ha kontroll over den harde sykkel økta.

Veksle mellom utendørssykling og sykling på ergometersykkel kan være en fin variasjon.

Er du ikke kommet i gang med sykling kan kanskje dette være en måte å starte på :

Uke 1 og 2

Dag 1: Rolig sykling ute 60 min.

Dag 2: Ergometersykling/spinning sykkel/ eller ute på vei:

• Oppvarming: 10 min rolig

• Intervall delen: 20 min, skifter mellom rolig og noe raskere tempo

• Nedkjøring: 5 – 10 min rolig

Dag 3: Rolig sykling ute 60 min.

Uke 3 og 4

Dag 1: Rolig sykling ute 60 min.

Dag 2: Ergometersykling/spinning sykkel/ eller ute på vei::

• Oppvarming: 10 min. rolig

• Intervall delen: 30-35 min, skifter mellom rolig og noe raskere tempo

• Nedkjøring: 5 – 10 min. Rolig

Dag 3: Rolig sykling ute 60 – 90 min.

Uke 5 og 6

Dag 1: Rolig sykling ute 75 – 115 min.

Dag 2: Ergometersykling/spinning sykkel/ eller ute på vei::

• Oppvarming: 10 min. rolig sykling

• Intervall delen: 40-45 min, skifter mellom rolig og noe raskere tempo

• Nedkjøring: 5 min. rolig sykling

 Dag 3: Rolig sykling ute: 120 min.

Lykke til!!