Gjør Chilli oss slankere eller?

 Ingrid Krisstiansen

Det er mange grunner til at vi med hell kan bruke chilli til matlaging. Ikke bare for at maten skal få en sterkere og mer krydret smak, men dette krydderet har mange andre egenskaper.

Er klærne dine blitt litt trangere etter en fin påske med mye god mat og drikke og litt lite fysisk aktivitet, da kan du med god samvittighet spise mye mat med chili – krydder.

Det sies nemlig at chilli øker forbrenningen, og det er jo fint om du har tenkt å gå ned noen kilo. Noe annet som er bra med chilli er at den inneholder mye antioksidanter som bl.a. kan redusere  kreftrisikoen. Chilli stimulerer også blodsirkulasjonen, og kan reduserer faren for blodpropp.

En annen stor fordel ved å spise chili er at den kan virke smertestillende ved leddsmerter dette på grunn av capsaicin, som er det kjemiske stoffet som gir den brennende smaken. Chilli og sitron i vann kan virke slimløsende ved forkjølelse. Det hevdes også at dette krydderet øker sexlysten. Så folkens hvorfor ikke ta i bruk dette krydderet som kan ha så mange fordeler ved bruk.

Kilde: NRK.no