Hoppetau som treningsform?

 

Du kan glemme alt om dyre treningsmaskiner (hjemmetreningsapperater). Nå har det gode gamle hoppetauet blitt populært igjen. Jeg husker (det gjør kanskje du også?) veldig godt min tid på barneskolen, da hoppet vi tau i alle friminutt og ellers mye på fritiden. Ikke rart vi ble i god form. I USA har tauhopping til musikk blitt meget populært og er blitt en av de raskest økende treningsformene de siste årene.

Kanskje denne enkle treningsformen kommer for fullt til Norge også? Jeg har sagt det før og gjentar det igjen ”Det enkle er ofte det beste”. Begynner vi å hoppe tau som treningsform tror jeg vi skal få mange spreke folk her i landet. Moro treningsform er det også, men en skal være obs på farer for skader i ledd som knær el. Så det er viktig med gradvis progresjon.

Dersom du prøver deg på tauhopping må du være klar til å tørke svette, denne treningsformen er effektiv for kretsløpet derfor denne svettingen. En treningstime med hoppetau kan være vel så effektiv som en rask løpe- eller sykkeltur. Kanskje dette kan være noe for deg som ikke liker og løpe/jogge eller sykle?

Det å hoppe tau stimulerer mange forskjellige muskelgrupper. Både hofte, sete, lårmuskler, og legger styrkes. Har du lyst til å prøve kjøp deg et hoppetau i dag og sett i gang. Finn noe god musikk med litt ”trøkk” som du liker om du skal få skikkelig fart på hoppinga.

Slik kommer du i gang:

  1. Riktig lengde på tauet
  2. Armene på plass
  3. Land  mykt, lande på forfot
  4. God teknikk
  5. Stram magen
  6. Samle beina
  7. Hopp med mellomhopp
  8. Varm opp
  9. Test deg selv

Lykke til!!